brusszel


Keményen visszatámadt az RTL

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2014.06.21  13:01   
mail
nyomtatás
Az új teher hátrányos megkülönböztetést valósít meg, a szokatlanul magas adómértékkel szinte kipécézi a médiapiac egyes szereplőit, míg másokat megkímél ettől- érvel Deák Dániel, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi összehasonlító adójoggal foglalkozó tanára.
Különös csörte szemtanúi az RTL Klub Híradójának nézői: a kereskedelmi csatorna hírműsora az utóbbi napokban feltűnő sűrűséggel foglalkozik Felcsút első emberével, az üzleti életben sikert sikerre halmozó, milliárdossá lett Mészáros Lőrinccel, s beszámolt arról is, hogy Orbán Győző cége egymilliárd forint osztalékot fizetett a válság kitörése óta. Mint ismert, a miniszterelnök ezer szállal kötődik Felcsúthoz, Orbán Győző pedig Orbán Viktor édesapja. Utóbbi riport felháborodást váltott ki a Miniszterelnökségen, a kormányszóvivő, Kurucz Éva úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök apján állnak bosszút, amiért adót kell fizetniük.



NEM FURKÓSBOT
Az adok-kapok egy hete megy, s ezúttal a miniszterelnök tényleg háborúra számíthat, ugyanis a magyar RTL vezérigazgatója, Dirk Gerkens azt nyilatkozta hogy „ha lesz háború, lesz haditerv is". „Ha megy valaki az utcán és jól pofán vágják, akkor nem meglepő, ha visszaüt, mert hogyan tudna másképp védekezni" - ezt már Kolosi Péter programigazgató mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hozzátette, nem használják furkósbotként a híradót, csak elmondják, hogy mi az álláspontjuk. Végzik a dolgukat, de tiltakoznak minden fórumon, mert a reklámadó támadás a sajtószabadság és az RTL Klub ellen.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.