brusszel


MVM: a magyarok többsége támogatja a paksi atomerőmű bővítését

Figyelő Online
2014.06.18  13:20   
mail
nyomtatás
Az MVM csoport legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyar állampolgárok többsége támogatja a paksi atomerőmű bővítését.
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a kutatási eredmények évek óta a bővítést pártolók többségét mutatják ki.

A TNS Hoffmann az MVM csoport számára április 30-a és május 14-e között, 1004 fős, a 15 évesnél idősebb lakosságra reprezentatív minta személyes megkérdezésével végzett közvélemény-kutatása szerint leginkább a villamos-energia árának meg-fizethető szinten tartását és az ország energiafüggőségének csökkenését tartják a megkérdezettek a paksi atomerőmű bővítése előnyének.

A kutatás azt is kiemeli, hogy az új atomerőművi blokkok létesítése kedvezően hat a szén-dioxid kibocsátás mentes energiatermelésre és gazdaságélénkítő hatása is jelentős.

A túlnyomó többség ugyanakkor nem támogatná a paksi atomerőmű esetleges magánkézbe adását.

A lakosság 74 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarországon működik atomerőmű. A legutolsó felmérés alapján a paksi atomerőmű bővítését a magyar lakosság 58 százaléka kifejezetten támogatja - áll a közleményben.
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Gazdaságenergia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.