brusszel


IT képzés e-learninggel

Figyelő Online - Halaska Gábor
2014.06.20  13:21   
mail
nyomtatás
Új digitális tananyagokkal képzik 2014 szeptemberétől az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Műegyetemen. Két projekt keretében, összességében 250 millió forintot meghaladó költségvetéssel több mint 50 új tananyagot fejlesztettek az oktatók, amelyet a jövőben évente félezer diák használ majd tanulmányai során.
A programnak köszönhetően a nemzetközi informatikai és üzleti mesterképzés, az EIT ICT Labs Master School diákjai is 17 új angol nyelvű, digitális tananyagból sajátíthatják el legújabb informatikai technológiákat.

Az ELTE és a BME együttműködésében megvalósult tananyagfejlesztés célja az volt, hogy Európai Unió informatikai tudományos és innovációs közössége, az EIT ICT Labs mesterképzéséhez illeszkedő digitális tananyagok jöjjenek létre. Az angol nyelvű tananyagok a kidolgozásával az ELTE és a BME által fejlesztett tantárgyak illeszkednek az EIT ICT Labs stratégiához, beleértve a szolgáltatásközpontú szemléletet, az üzleti hasznosíthatóságot előtérbe helyező megközelítést és a komplex témakínálatot, valamint a gyakorlati feladatokat is tartalmazó tematikát.



Az ELTE, illetve a PPKE együttműködésében az előbbivel párhuzamosan megvalósult projekt keretében 45 modern, színvonalas, hiánypótló, bárki számára ingyenesen elérhető elektronikus tananyag kifejlesztésére került sor. A projekt során több képzést is szerveztek, amelyek keretében az oktatók elsajátíthatták a tananyagok későbbi alkalmazásának módját és külön képzéseken fejlesztették az egyetemi oktatók angol nyelvtudását.

A tananyagokat a 2014. június 3-án, az ELTE Informatikai Karán megrendezett „Informatika és innováció" című konferencián is bemutatták a közönségnek a fejlesztők.

A két pályázati program adatai és a honlapok címei:

Infokommunikáció területén nemzetközi mesterképzések keretében megvalósuló tananyagfejlesztés itt.

Az ELTE-PPKE informatikai tananyag-fejlesztési projekt itt.

Mi az az EIT ICT Labs?


Az EIT ICT Labs egyike a három tudás- és innovációs közösségnek, amelyet az EIT, az EU Innovációs és Technológiai Intézete hozott létre 2010-ben. Az EIT ICT Labs tevékenységének középpontjában az informatikai innováció támogatása áll. A szervezetet 7 teljes jogú és két társult csomópont alkotja (egyetemek, kutatóintézetek és ICT vállalatok lokális hálózata, konzorciuma), amelyek célja az oktatási, üzleti és kutatási tevékenység integrációja. Jelenleg Berlin, Eindhoven, Helsinki, London, Párizs, Stockholm és Trento az EIT ICT Labs teljes jogú tagjai. Madrid és Budapest társult tagként működnek közre a szervezet munkájában. Az ELTE-n működő budapesti társult csomópont a hazai informatikai kutatások, ipari partnerek és felsőoktatási programok együttműködését koordinálja.
Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Ericsson Magyarország, a Magyar Telekom, a Cisco Systems Magyarország, a Nokia Solutions and Networks Magyarország és a GE Healthcare Magyarország együttműködésével folytatja tevékenységét.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200