brusszel


Ausztrália eltörölheti a szén-dioxid-adót

Figyelő Online
2014.06.23  15:19   
mail
nyomtatás
Az ausztrál parlament várhatóan visszavonja az üvegházhatást okozó gázt kibocsátók által fizetett szén-dioxid-adót, a háztartások rezsiköltségének csökkentése miatt.
Ausztráliában 2012 júliusában vezették be a tonnánként 24,15 ausztrál dollárt (mintegy 5100 forint) kitevő szén-dioxid-adót, amelynek a visszavonásáról szóló törvényjavaslatot a miniszterelnök, Tony Abbott nyújtotta be hétfőn.

A miniszterelnök szerint az adó eltörlésével a háztartások villamos energia számlája 200 ausztrál dollárral (mintegy 42 000 forint), a földgáz számla pedig 70 ausztrál dollárral (csaknem 15 000 forint) lesz kevesebb évente. Ausztrália a lakosság számát tekintve a világ egyik legnagyobb üvegházhatást okozó gázkibocsátójának számít, aminek oka, hogy bőségesen rendelkezésre állnak széntartalékok az országban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.