brusszel


Ismét csökkentek az ipari termelői árak

Figyelő Online
2014.06.30  09:03   
mail
nyomtatás
A belföldi és az exportárak változásának eredőjeként májusban ismét 0,8 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az előző hónaphoz képest és 1,9 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Havi összevetésben a termelői árak áprilisban is 0,8 százalékkal csökkentek, a 0,6 százalékos márciusi mérséklődés után.
Az ipar belföldi értékesítési árai 0,8 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint áprilisban és 2,4 százalékkal estek tavaly május óta.

Az exportárak májusban 0,7 százalékkal csökkentek egy hónap alatt és 0,3 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbiaktól. Egy év alatt a forint 4 százalékkal gyengült az euróval szemben, míg a dollárhoz viszonyítva 1,3 százalékot erősödött.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.