brusszel


Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a ferihegyi repülőtér

Figyelő Online
2014.07.01  15:12   
mail
nyomtatás
Stratégiai megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében.
Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden közölte: Tarlós István főpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról állapodott meg, hogy a "Budapest 2030" hosszú távú városfejlesztési koncepció céljaival összhangban fejlesztik egyebek mellett a főváros, a térség és a repülőtér infrastruktúráját.

A dokumentumot hétfői ülésén hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

A közlemény szerint a felek együttműködnek a Budapestről induló új járatokhoz kapcsolódó gazdaság-fejlesztési tárgyalásokon és közösen szorgalmazzák új járatok indítását. A főváros és a repülőtér együttműködik a budapesti turisztikai és kulturális programok előkészítésében és megvalósításában, illetve közös programot dolgoznak ki találkozók, konferenciák és a kiállítások Budapestre hozatalára.

A megállapodás ezek mellett rögzíti, hogy a főváros és a repülőtér kész közösen indulni olyan nemzetközi vagy hazai pályázatokon, amelyek a repülőtér térségének gazdaság-fejlesztését, és a teljes dél-pesti régió területi fejlesztését szolgálják. Vállalják, hogy együttműködnek a jogszabályok megalkotását, megváltoztatását szolgáló javaslatok kidolgozásában, illetve a kormányzati intézkedést igénylő kezdeményezések előkészítésében.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200