brusszel


Brutális eső a Volt Fesztiválon, de a hangulat kifogástalan

Figyelő Online
2014.07.03  15:19   frissítve: 2014.07.03 15:51
mail
nyomtatás
Kilencezren már a nulladik napon kilátogattak a 22. Volt Fesztiválra és ez a szám az első napra a brutális időjárási körülmények ellenére tovább duzzadt. A szakadó eső nem vette el a fesztiválozók kedvét az esti Quimby-koncerttől, több ezren nézték meg Kiss Tibiéket, akik viszont felejthető koncertet adtak. Az időjárás-előrejelzések szerint több esőre már nem kell számítani, így akár teljesülhet a szervezők álma és rekordot dönthet a látogatószám.
A belépőjegyek ugyan borsosak (a napijegy 12 ezer forint, az ötnapos bérlet pedig 40 ezer forintba kerül), de aki már bejutott, annak nem kerekedik el a szeme az italárakon. A sör 450 forint, a felesek pedig egységesen 890 forintba kerülnek, így felesleges azon töprengeni, hogy a melyik márkát válasszuk. A bor decija egységesen 300 forintba kerül. A büdzsét leginkább az ételárak dobják meg, nehéz ugyanis egy ebédet megúszni 1000-1500 forint alatt. Az óriáshamburger 1300 forint, a melegszendvics 1000 forint, de lehet tésztát enni 890 forintért is.

Tegnap este viszont - a brutális időjárási körülmények miatt - talán az 500 forintos esőkabát volt az egyik legkeresettebb termék. A fesztivál területét ugyanis sártengerré változtatta az esti vihar, így a Quimby-koncert idején is kitartóknak igazán nagy elszántságra volt szükségük. Mára viszont csak elvétve lehet tócsákat találni, így a mai fő fellépő, a Thirty Seconds to Mars már optimális körülmények között adhat koncertet. A mai fellépők között még a magyar előadók dominálnak, így ma látható az Akkezdet Phiai, a Magna Cum Laude, Deák Bill Gyula, a PUF, valamint a Copy Con és az Irie Maffia is. Hajnali egy órától kezd a brit I am Legion.

Mit kapunk a belépőért?
Lobenwein Norbert főszervező elmondta, hogy az idén öt nap alatt harminc világsztár és 150 hazai előadó lép színpadra. A legfontosabb újdonság, hogy a fesztivál egy nappal hosszabb a brit Arctic Monkeys zenekar vasárnapi fellépése miatt.

A szervezők látogatottsági rekordot várnak most is: több mint 110 ezer fesztiválozóra számítanak. A főszervező hozzátette: a Lővér kempingben mintegy 30 ezren szórakozhatnak egyszerre, a nagyszínpad előtti "küzdőtér" 25 ezer ember befogadására alkalmas. Arra is felhívták a figyelmet, hogy utcai árustól senki ne vásároljon jegyet, mert az így vett belépők a legtöbb esetben hamisak.





A szolgáltatásokat tekintve sem panaszkodhatnak a fesztiválozók. Újdonság azonban a VOLT fesztiválon itthon elsőként bemutatkozó GreenFestival kampány, amely az idei szezonban a nagyobb hazai fesztiválok mindegyikén jelen lesz majd. A fesztiválozók a fizetéshez szükséges FestiPay káryta kiváltásakor kötelezően 500 Ft kauciót fizetnek, amelyért egy GreenFestival zsákot kapnak. Aki ebben gyűjti össze és leadja a hulladékát, nemcsak visszakapja a kauciót, de egy elismerő oklevelet és egy 500 Ft értékű pólóvásárlási bónt is kap. A szervezők ezzel az akcióval arra mutatnak rá, hogy a fesztiválozó közönség a hétköznapokban saját maguk tehetnek a legtöbbet a környezetükért.

A fesztivál szervezői tízezer fő befogadására alkalmas kempingterületet is kialakítanak. A látogatókat ötszáz WC és száz tusoló várja, a szervezők a mozgássérült vendégekre is gondoltak, a fesztivál területén több speciális WC és tusoló is áll a rendelkezésükre. Tegnap ugyan még nem volt melegvíz, mára ez is megoldódott, ma leginkább az okozott problémát, hogy a rendszer nem bírta a nyomást, így szinte csak csordogált a víz a zuhanyrózsákból.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.