brusszel


Megugrott az új munkahelyek száma az Egyesült Államokban

Figyelő Online
2014.07.03  15:53   
mail
nyomtatás
A piaci várakozást jócskán meghaladva, 288 ezer új munkahely létesült júniusban az amerikai gazdaság mezőgazdaságon kívüli szektoraiban - derült ki az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett jelentéséből.
Májusban - a felülvizsgált, felfelé módosított adat szerint - 224 ezer volt a növekmény. A piac 213 ezres gyarapodásra számított. Az áprilisi adatot is felfelé javította az amerikai tárca, 282 ezerről 304 ezerre.Az újonnan létrejött munkahelyek száma immár megszakítás nélkül ötödik hónapja haladta meg a 200 ezret.

A munkanélküliségi ráta 6,1 százalékra csökkent 6,3 százalékról, rácáfolva a stagnálást előrejelző elemzői várakozásokra. 2008 szeptembere óta nem volt ilyen alacsony.Noha a munkaerő-piaci helyzet határozottan javul, az összkép még mindig nem rózsás - mutatott rá néhány elemző.

Azoknak a munkaképes korú amerikaiaknak az aránya, akik dolgoznak vagy aktívan munkát keresnek, 62,8 százalék, ami 30 éves mélypont. Emellett a munkanélküliségi ráta még mindig jócskán meghaladja a 2007 decemberében kezdődött recesszió előtti, 5 százalék alatti szintet.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az új munkahelyek zöme olyan szektorokban jött létre, ahol alacsonyak a bérek, például a kiskereskedelemben vagy a vendéglátásban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.