brusszel


Hitelkártyával csalogatnak a bankok

Figyelő Online
2014.07.04  08:49   
mail
nyomtatás
Számos bank akciózik jelenleg hitelkártyákkal, az ügyfélcsalogatás fő eszköze a pénzvisszatérítés vagy az, hogy utalványt adnak ügyfeleiknek. Az éves kártyadíj elengedése már szinte alapkövetelmény az akcióknál - írja a Világgazdaság.
A lap pénteki cikke szerint azok a hitelkártyák a legkelendőbbek, amelyek pénzvisszatérítést ígérnek a vásárlások ellenértékéből. Ezek között két típus jellemző, az egyik mindenféle vásárlás után ad vissza egy kisebb összeget, a másik bizonyos üzleti partnereknél - például benzinkutaknál - viszonylag magas visszatérítést nyújt, máshol viszont nem, vagy csak elenyésző mértékű kedvezményt kínál. Ezek a kedvezmények eltűnhetnek, ha az ügyfélnek kamatot kell fizetnie a vásárlások után.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a kamatozó hitelkártya-követelések átlagos kamata áprilisban meghaladta a 33,5 százalékot, és a kamatok mértéke a jegybanki alapkamat csökkenését sem igazán követte eddig. A cikk szerint kevesen élnek a kamatmentesség lehetőségével. Az UniCredit tapasztalatai szerint a havi költés egyenlegét a kamatmentes perióduson belül mindig visszafizetők aránya alacsony.

A CIB-nél is kihasználja az ügyfélkör nagy része, hogy nem muszáj a teljes tartozást mindig visszafizetni. A Raiffeisennél viszont azt tapasztalják, egyre tudatosabban használják a hitelkártyát a kliensek. A Budapest Banknál van olyan kártya, amelyiknél csak 10, máshol 60-70 százalék a kamatot nem fizetők aránya.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200