brusszel


Élelmiszer-önellátó Indonéziát vizionálnak az elnökjelöltek

Figyelő Online
2014.07.04  16:24   
mail
nyomtatás
Indonézia élelmiszer-önellátásának megteremtése érdekében a mezőgazdasági területek növelését ígéri programjában mindkét elnökjelölt.
Az elnökválasztási kampányban, a jelenlegi legnépszerűbb jelölt, Joko Widodo elmondta: helyreállítják a sérült öntözőrendszereket és 3 millió hektárral növelik a megművelhető földterület mértékét.Widodo riválisa, az indonéz különleges erők egykori parancsnoka, Prabowo Subianto pedig azt mondta, amennyiben megválasztják, 2 millió hektárral növeli a rizs-, cukor-, szója termőföldeket, ami 12 millió embernek adna munkát.

Indonézia egykor ki tudta elégíteni a rizs- és cukorszükségletét, de a lakosság robbanásszerű növekedésének és a könnyen értékesíthető pálmaolaj termőterületének bővülése miatt a termelés folyamatosan csökkent, és a korábbi rizsföldek jelentős részét lakótelepek és ipari létesítmények foglalták el.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentése szerint Indonézia mezőgazdasági importja az elmúlt 10 évben megnégyszereződött, 2013-ban elérte a 18,4 milliárd dollárt. Amennyiben Indonézia nem növeli termelékenységét, az egyébként is importált búza mellett az alapvető élelmezési cikkeket, mint például a rizst, a cukrot és a szójababot is importálniuk kell majd - írja az OECD jelentése. Idén félmillió tonna rizs behozatalát tervezi a kormány.

Indonéziában a mezőgazdaság a GDP 15 százalékát adja és a lakosság 35 százalékának elsődleges megélhetési forrása. A földterület 30 százaléka, összesen 53,6 millió hektár termőterület.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.