brusszel


Merkel: a kémkedés nem fér bele a "partnerek közötti együttműködésbe"

Figyelő Online
2014.07.07  10:20   
mail
nyomtatás
Amennyiben igazak az Egyesült Államoknak is dolgozó német kettős ügynökkel kapcsolatos vádak, az egyértelműen ellentétben állna azzal, amilyennek lennie kellene a "partnerek közötti együttműködésnek" - fejtette ki a Pekingben tartózkodó Angela Merkel német kancellár hétfői sajtótájékoztatóján.
Merkel szerint ha a jelentések megfelelnek a valóságnak, akkor súlyos ügyről van szó. Sajtóhírek szerint Washington egyelőre nem kívánta kommentálni azt a napokban nyilvánosságra hozott, hírszerzői források és politikusok által megerősített értesülést, hogy a német külföldi hírszerző ügynökség, a BND egy 31 éves alkalmazottja iratokat adott át, illetve adott el az amerikai titkosszolgálat egy megbízottjának.

A kínai vállalatok feltételezett ipari kémkedéseire vonatkozó kérdésre a német kancellár azt válaszolta, függetlenül attól, honnan erednek az effajta kísérletek, Németország azok ellen van. "Államként kötelességünk megvédeni a gazdaságunkat" - jelentette ki. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Kína és Németország egyaránt hackertámadások áldozata. Hozzáfűzte: a kínai kormány határozottan ellenzi e támadásokat, amint azt is, hogy bárki az internet felhasználásával üzleti titkokat, szellemi tulajdont lopjon. Kína kész a párbeszédre és a konzultációkra az internetbiztonság védelmében - jelentette ki.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.