brusszel


London szerint 2 százalék alatti is lehet az alapkamat

Figyelő Online
2014.07.07  15:28   
mail
nyomtatás
A devizahitelek problémájának zökkenőmentes rendezése esetén 2,00 százalék alá csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban - vélekedtek hétfői értékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Hozzátették ugyanakkor: ha a devizahitelek átváltása az adósokkal szembeni banki követelések jelentősebb mértékű leírásával járna, az késleltethetné Magyarország felminősítését a befektetésre ajánlott adósosztályzati sávba. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai közölték: alapeseti várakozásuk az, hogy az MNB 2,25 százalékos alapkamaton fejezi be enyhítési ciklusát.

Ez az előrejelzés arra a feltételezésre alapul, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos vita tartós piaci idegességet okoz. A ház szerint azonban ha sikerül az ügyet "simán" rendezni, a magyar jegybank 1,80 százalékig csökkentheti alapkamatát.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.