brusszel


Csökkent a külkereskedelmi többletünk

Figyelő Online
2014.07.09  09:32   
mail
nyomtatás
A kivitel euróértéke 2,4, a behozatalé 3,8 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest, a 419 millió euró exporttöbblet 72 millióval kevesebb lett mint egy évvel korábban - jelentette az első becslés alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Május már a harmadik hónap volt, amikor az import éves összevetésben gyorsabban nőtt az exportnál és emiatt csökkent a kiviteli többlet. Az év első öt hónapjában azonban még az export 4,2 százalékos növekedési üteme meghaladta az import 3,9 százalékos éves emelkedését, így a kialakult 2,977 milliárd eurós exporttöbblet 183 millióval meghaladta a tavaly első öt havit.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.