brusszel


Ismét növelte profitját a Wells Fargo

Figyelő Online
2014.07.11  17:59   
mail
nyomtatás
Negyedik éve folyamatosan nyereséges a Wells Fargo, az Egyesült Államok legnagyobb jelzálogpiaci hitelezője, amely az idei második negyedévben csaknem 4 százalékkal növelte profitját.
Az amerikai nagybank pénteki jelentése szerint 5,73 millió dollár (1,3 milliárd forint) volt az adózott eredménye az áprilistól június végéig tartó időszakban, az egy évvel korábbi 5,52 millió dollár után. A részvényenkénti bevétel 1,01 dollár volt, szemben a tavalyi 98 centtel.

A nyereségnövekedést John Stumpf, a bank elnöke a kedvezőbb gazdasági környezetnek, a hitelfelvevők jobb törlesztési moráljának tulajdonította. A bank árbevétele a második negyedévben 1,5 százalékkal, 21,07 milliárd dollárra csökkent az egy évvel ezelőttihez képest. Ennek egyik oka, hogy nem tudta megfelelő mértékben csökkenteni a költségeit. A pénzintézet részvényeinek árfolyama kissé esett a beszámoló közzététele után.

A Wells Fargo fő profilja a hagyományos hitelezés, a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek nyújtott kölcsönök, eltérően a Wall Street-i pénzintézetektől, amelyek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a befektetési banki tevékenységre.

A Wells Fargo az első volt a nagy amerikai bankok közül, amely közzétette második negyedéves jelentését. A következő hetekben a JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Goldman Sachs befektetési bank is közli eredményeit.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.