brusszel


Több mint húszezren kötöttek támogatott nyugdíjbiztosítást

Figyelő Online
2014.07.14  16:15   
mail
nyomtatás
Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerződés élt, amelyre ez év elejétől jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény - nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az MTI-nek.
A szerződések állománydíja - az ügyfél által vállalt éves díj - 5 milliárd forint volt , így az egy szerződésre jutó éves díj 219 ezer forintot tett ki - tette hozzá a szóvivő .

Az szja törvény múlt év végi módosítása szerint, ez év elejétől az olyan életbiztosítás után vehető igénybe az adókedvezmény, amelynél a biztosító akkor fizet, ha a biztosított - a társadalombiztosítási szabályok szerinti életkorban - nyugdíjba megy.

Két kivételt állít fel a törvény: a biztosított halálát, illetve a 40 százalékos rokkantságát.

A kedvezmény az éves befizetés 20 százaléka, de legfeljebb 130 ezer forint.

Annak, aki több eszközzel is gondoskodik öreg koráról - önkéntes kölcsönös pénztári tag, nyugdíj-előtakarékossági szerződéssel, illetve az előbb említett - támogatott - életbiztosítással is rendelkezik-, a kedvezmény évi 280 ezer forint lehet.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.