brusszel


Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra

Figyelő Online
2014.07.15  09:49   
mail
nyomtatás
A várható felhőszakadás miatt tizennégy megyére és a fővárosra keddre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Öt megyében és Budapesten heves zivatarokra is készülni kell.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken egy-egy zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna és Pest megyében, továbbá a fővárosban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet. Emiatt ezekre a területekre szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint kedden a minimumhőmérséklet 13 és 18, a maximumhőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.