brusszel


Nőtt a Goldman Sachs nyeresége a második negyedévben

Figyelő Online
2014.07.15  15:01   
mail
nyomtatás
Éves alapon nagyjából 5 százalékkal, 1,93 milliárd dollárról 2,03 milliárd dollárra nőtt az amerikai Goldman Sachs befektetési bank nyeresége az idei második negyedévben.
A részvényenkénti nyereség 3,7 dollárról 4,1 dollárra emelkedett egy év alatt, a nettó bevétel 8,61 milliárd dollárról 9,12 milliárd dollárra.

Piaci elemzők részvényenként 3,05 dollár nyereséget és 7,97 milliárd dollár bevételt vártak, ezért a negyedéves jelentés közzététele után 1,9 százalékot erősödött a Goldman Sachs részvényárfolyama a tőzsdén kívüli kereskedésben.

Az értékpapír-piaci, a devizapiaci és az árutőzsdei kereskedésből (FICC) származó bevétele 10 százalékkal csökkent a Goldmannak. Korábban a rivális Citigroupnál 12 százalékkal, a J.P. Morgannál 15 százalékkal esett ezeknek az üzletágaknak a bevétele, ezért ez nem okozott meglepetést.

Az FICC üzletág az elmúlt évtizedben kulcsfontosságú volt a Goldman számára, de a bank elnöke, Gary Cohn már májusban felhívta a befektetők figyelmét arra, hogy rosszak a piaci körülmények.

A banknál a befektetési és hitelezési ügyletekből származó nagyobb bevételekkel sikerült elérni a negyedéves mutatók javulását.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.