brusszel


Átrendeződött az adózás szerkezete

Pankucsi Zoltán a növekedésbarát gazdaságpolitikáról
Figyelő Online - Pankucsi Zoltán
2014.07.17  06:14   
mail
nyomtatás
Az elmúlt években a magyar adórendszer jelentős átalakuláson ment keresztül.
A gazdasági világválság tanulságait levonva egy olyan adószerkezet kialakítása volt a cél, mely a gazdasági növekedést elősegítő külföldi befektetőkön túl a bővülést ösztönző egyéb faktorokra, így például a magyarországi humán-, tudástőkére, innovációs kapacitásra, vállalkozási kedvre is koncentrál. A kormány adópolitikájának különösen fontos eleme volt a magyarországi humántőke megfelelő kihasználtságának elősegítése. Ehhez biztosítani ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/29 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.