brusszel


Csökkent az ukrán gázbehozatal Magyarországon és Lengyelországon keresztül

Figyelő Online
2014.07.16  15:06   
mail
nyomtatás
Ukrajna a felére, 93 174 millió köbméterre csökkentette gázbehozatalát Magyarországon és Lengyelországon keresztül július első két hetében az előző hónap azonos időszakához képest.
A magyar FGSZ Földgázszállító Zrt. adataira hivatkozva az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség arról számolt be szerdán, hogy a Magyarországon keresztül Ukrajnába juttatott földgáz mennyisége 42,016 millió köbméter volt július 1. és 14. között, kevesebb az egy hónappal korábbi 79,407 millió köbméternél.

Magyarországon át Ukrajnába 210,693 millió köbméter földgáz áramlott júniusban és 47,13 millió köbméter májusban.

Ukrajna május 20-án újította fel a földgáz behozatalát Magyarországon át.Lengyelországon át Ukrajna 51,158 millió köbméter földgázt importált július első két hetében.

Az ukrán behozatal Lengyelországon keresztül júniusban 116,122 millió köbméter, májusban 127,553 millió köbméter, áprilisban pedig 67,831 millió köbméter volt - a Gaz-System lengyel gázvezeték üzemeltető adatai szerint.

Lengyelországon át április 15-én indult a gázbehozatal Ukrajnába.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.