brusszel


A vártnál kevésbé nőtt a Novartis profitja

Figyelő Online
2014.07.17  12:32   
mail
nyomtatás
A szakértők által vártnál kisebb mértékben nőtt a Novartis svájci székhelyű gyógyszeripari vállalat második negyedévi profitja és forgalma.
A szerdán kiadott gyorsjelentés szerint a Novartis az egy évvel korábbinál 1,6 százalékkal nagyobb, 2,56 milliárd dollár adózott eredményt ért el a tavalyi második negyedévi 2,52 milliárd dollár után. A cég bevétele 2 százalékkal 14,64 milliárd dollárra emelkedett. A szakértők nagyobb, 2,6 milliárd dollár adózott eredményt és jelentősebb, 14,76 milliárd dollár bevételt vártak.

A gyógyszergyártó azt közölte, hogy a második negyedévben 8 százalékkal nőttek az eladásai Kínában, Oroszországban és más feltörekvő piacokon.

A Novartis árfolyama a zürichi értéktőzsdén a csütörtöki kereskedés kezdete után csaknem harminc perccel 1,2 százalékos gyengüléssel 80,15 frankon állt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.