brusszel


Mire jó külföldön a casco?

Figyelő Online
2014.07.19  10:58   
mail
nyomtatás
Külföldön is számíthat segítségre aki magyar casco biztosítással rendelkezik és a kocsijával külföldön szenved - saját hibájából - balesetet, de annak mértéke korlátozott - közölte a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel
A direkt - online - biztosító kifejti: külföldön bármely biztosító csak a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen helyszíni szükségjavítást fizeti.

A teljes helyreállítást Magyarországon kell elvégeztetni.A külföldre utazók 66 százaléka indul el autóval, viszont casco biztosítással csak 34 százalékuk rendelkezik - idézi a közlemény a genertel.hu saját ügyfelei körében, félezres mintán végzett felmérés eredményét. Akinek nincs casco biztosítása, az két eszközzel védheti magát a külföldön elszenvedett kár ellen.

Néhány biztosító csak a külföldi tartózkodás idejére is kínál cascót, igaz a normál casco időarányos díjának akár a négyszeresét is elérheti a díj. A külföldi védelem másik külön eszköze az utasbiztosítás mellé köthető kiegészítő assistance biztosítás. Ez a legolcsóbb - napi száz forint az átlagos díja - és meghatározott összegig segíti a bajba jutott autóst. Javítást nem térít, de például állja a műhelybe szállítás, vontatás költségét.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb - március végi - adatai szerint a casco szerződések száma 800 610 volt. A piaci szereplők becslése szerint ebből a rész-cascók aránya meghaladja az 5 százalékot.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.