brusszel


Tiszta lappal indulnak egyes nyugdíj előtt állók

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2014.07.24  14:07   
mail
nyomtatás
Augusztus végétől adategyeztetést kezdeményez a nyugdíjbiztosító, először az 1955-ben születettek adatait ellenőrzik - erősítette meg a Figyelőnek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF).
Az ONYF célja az, hogy egy minden korábbinál teljesebb nyilvántartás jöjjön létre, amely az ügyfelekre vonatkozó valamennyi jogosultsági adatot tartalmazza. Ennek folytán jelentősen egyszerűbb és gyorsabb lesz a nyugdíj megállapítási eljárás. A Főigazgatóság lapunkhoz eljuttatott írásbeli válaszában hangsúlyozta: fontos, hogy az adategyeztetési eljárásban részt vevők lássák: nem egy újabb hatósági procedúra alá vonták őket, ez éppen hogy az ő informálásukat szolgálja.
„Az adategyeztetés célja a befizetések és a szolgálati idő egyeztetése.

Cél továbbá az átláthatóság, hogy a járulékfizetők már aktív korukban kapjanak folyamatosan visszajelzést a jogosultságszerzésükről és azok mértékéről" - fogalmazott megkeresésünkre az ONYF. Mint elmondták, a leendő nyugdíjasok külön kérelem nélkül kapnak tájékoztatást arról, hogy milyen adatok szerepelnek róluk a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban. Arról, hogy mennyi szolgálati idővel rendelkeznek, és mekkora az 1988-tól elért jövedelem nyugdíjjárulék-köteles része. E két tényező határozza meg ugyanis a jövendő ellátás nagyságát.

A részleteket megtalálja a Figyelő hetilap 2014/30. számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: nyugdíjasokONYF

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.