brusszel


Borokra fókuszál a NAV

Figyelő Online
2014.07.24  10:53   
mail
nyomtatás
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "Prés 2014" címmel országos ellenőrzéssorozatot indított a borpiac védelme érdekében, azzal a fő céllal, hogy megakadályozza az Európai Unió tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalát - közölte az adóhivatal csütörtökön az MTI-vel.
A több mint két hónapos akció a tagállamokból tartályban "feketén" szállított szőlőborok, "a silány minőségű, bornak nem nevezhető" termékek forgalmának megakadályozására irányul. Az akció ideje alatt a borszállítmányok gyakori és váratlan ellenőrzésére lehet számítani a közutakon, de az érintett gazdálkodóknál, a pincészeteknél is sűrűbben lesznek jelen az ellenőrök - áll a közleményben.

A NAV vizsgálja a jövedéki, valamint az adózási szabályok betartását, de együttműködik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) borászati hatóságának munkatársaival is, akik ellenőrizni fogják, hogy megsértik-e a bortörvény vonatkozó előírásait.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: GazdaságborNAV

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.