brusszel


Vitézy: nem kell pánikot kelteni

Figyelő Online
2014.07.24  13:10   
mail
nyomtatás
Nincs csődhelyzetben a BKV -írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ ( BKK) vezérigazgatója, Vitézy Dávid. Határozottan cáfoljuk azokat a sajtóban felkapott állításokat és találgatásokat, amelyek szerint csődbe menne a BKV. Vitézy Dávid szerint nem kell a sajtónak pánikot kelteni és rémhíreket terjeszteni, és riogatnia az utasokat és a BKV munkavállallóit és azok családját.
Szerdán az Origó írta meg, hogy felélte tartalékait a BKV, most a beruházásokra félretett pénzből és a beszállítói számlák kifizetésének halasztásából tud talpon maradni, de adósságának következő törlesztőrészletét már nem tudja kifizetni. A főváros kasszája üres, a bankok pedig állami garancia nélkül nem hajlandók pénzelni a céget, amely akár még a küszöbön álló államosítás előtt bedőlhet.

A BKV gazdálkodásának kockázatai a múltbéli, 2003 és 2009 közötti felelőtlen fővárosi intézkedésekből erednek - írja levelében Vitézy Dávid. Ezen kockázatok kezelésére, a BKV működőképességének biztosítására ahogy eddig is, ezután is minden intézkedést megteszünk. A BKV éppen ezért nincs csődhelyzetben, az ezzel kapcsolatos állítások ismeretlen, talán politikai indíttatású pánikkeltést szolgálnak, mellyel a rémhírterjesztők felelőtlenül riogatják az utasokat és több mint tízezer, a BKV-nál dolgozó munkavállalót és családját - írja közelményében a BKK vezérigazgatója.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.