brusszel


Újabb zivatarok jönnek

Figyelő Online
2014.07.27  17:28   
mail
nyomtatás
A következő órákban is többfelé lehet heves zivatar, illetve felhőszakadás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután az MTI-vel. Az OMSZ-nál még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek.
A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a következő órákban főleg az ország északi, északkeleti megyéiben további zivatarokra lehet számítani, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Főként az Alföld északkeleti részén lehetnek viharos, 70 kilométer/órát meghaladó széllökések, helyenként kisebb méretű jég is eshet.

Az ország déli megyéiben átmeneti szünetet követően újabb zivatarok kialakulására lehet számítani, amelyekhez szintén felhőszakadás, kisebb méretű jég, esetleg viharos erejű (60-70 kilométer/órát meghaladó) széllökések társulhatnak.
A meteorológiai szolgálat korábban tájékoztatta az MTI-t, hogy a fővárost érintő zivatarokat kísérő villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzési információi átmenetileg nem frissülnek. A hiba elhárítását azonnal megkezdte az OMSZ - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat éjfélig szóló előrejelzése szerint a nap folyamán az egész országban kialakulhatnak ilyen záporok, zivatarok. A legtöbb esőre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten lehet számítani.
Emellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet. Ezeken a területeken emiatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.