brusszel


Bérelje ki Ronaldinho villáját!

Figyelő Online - Gál Éva Laura
2014.08.03  10:00   
mail
nyomtatás
Ha valaki unja a szállodákat, de a sátrazás már túl nomád számára, magánszállások tömkelegéből válogathat, jóval túl a tengerparti apartmanokon. Naná, hogy erre is sok milliárd dolláros üzlet épült.
A közösségi fogyasztásban az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténete a 2008-ban startolt Airbnb, amelynek lényege, hogy az oldalon regisztrált tagok üresen álló ingatlanjaikat bérbe adhatják hosszabb-rövidebb időre.

A felhasználók maguk árazzák be az ingatlanokat, a bérleti díj 3 százaléka a portálé. Jelenleg 192 ország 35 ezer városából 2,1 millió felhasználóval büszkélkedhet az oldal. A felhasználók számát tekintve 250 százalékos növekedést ért el tavaly, amikor a tranzakciókból félmilliárd dollár bevétele keletkezett.

Fővárosi kínálat

Budapesten is több ezer kiadó lakás és szoba várja az Airbnb-n a turistákat, akik árat és elhelyezkedést tekintve is széles kínálatból válogathatnak. Bérelhetnek szobát 4000 forintért a VII. kerületben, de kivehetnek akár egy luxuslakást is a XIII.-ban, 189 ezer forintos éjszakánkénti áron.

Brazíliában jóval nagyobb a kínálat, ott ugyanis a foci-vb előtt rájöttek, hogy elégtelen a szállodák kapacitása a várható igényekhez képest. Így kifejezetten bátorították az embereket, hogy adják ki lakásukat az Airbnb-n keresztül. Ez olyannyira meghallgatásra talált, hogy még a futballsztár Ronaldinho villáját is ki lehetett bérelni egy napra potom 3,5 millió forintnak megfelelő összegért. Erre egyébként most is lehetőség van.

A szállodák ellenzik

Máshol azonban nem fogadják a céget ilyen lelkesen. A hoteltulajdonosok számos európai nagyvárosban lobbiznak az önkormányzatnál, hogy regulázzák meg az újfajta konkurenciát, ami elcsábítja előlük a vendégeket.

A témáról részletesen olvashat a Figyelő hetilap július 31-én megjelent, idei 31. lapszámában.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200