brusszel


Vihar vihar hátán - A Generali 2000 bejelentést kapott

Figyelő Online
2014.08.01  11:24   
mail
nyomtatás
Az idei nyáron gyakori a szélsőséges időjárás. Miközben két héttel ezelőtt a rendkívüli meleg, ezen a héten a heves viharok és a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék okozott gondokat országszerte. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a héten több megyére is narancssárga riasztást adott ki, amely több napig érvényben maradt.  A Generali Biztosító csak a hét folyamán több mint 2000 viharokkal kapcsolatos káresetet regisztrált, közel 200 millió forint összértékben.
A szélsőséges időjárás a Generali adatai szerint Budapesten és Csongrád megyében okozta a legtöbb problémát, a leginkább érintett települések pedig Szeged és Budapest voltak: a fővárosban Újpalota és Újpest járt az élen riasztások szempontjából.
A regisztrált eseteknél a villámcsapások által okozott károk voltak a legjellemzőbbek közel 500 bejelentéssel, de a felhőszakadás (csaknem 250 esetben) is sok ügyfélnek jelentett problémát. Közel 250 esetben érkezett bejelentés továbbá tetőbeázásról, valamint helyenként jégeső is súlyosbította a helyzetet.

A biztosító munkatársai a hétvégén is folyamatosan dolgozni fognak a károk felmérésén. A biztosítótársaság kárszakértőinek munkáját a bejelentett károkkal összhangban szervezi át azon településekre, ahonnan a legtöbb bejelentés érkezik, valamint a minőségi ügyfélkiszolgálás érdekében nagyobb hangsúlyt fektet a valósidejű kárrendezésre is: a kifizetések jelenős részét a károsultak pár órán belül megkaphatják a helyszíni szemle után.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Generalivihar

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.