brusszel


Kiszámítható költségekért és kedvezményekért váltanának legtöbben mobilfizetésre

Figyelő Online - Bucsky Péter
2014.08.12  08:00   frissítve: 2014.08.12 11:56
mail
nyomtatás
A Buxa felhasználói szerint ahhoz, hogy új fizetési módra váltsanak, a többségnek kell valami plusz. A fiatalabbak inkább kedvezményre várnak, az idősebbeknek a kiszámítható és átlátható költségek, valamint a pénzügyeik egyszerűbb nyomon követése miatt éri meg a váltás.
A Magyarországon is egyre nagyobb teret nyerő mobilfizetési megoldások a készpénzes és a bankkártyás fizetések egy részét váltják majd fel. A Buxa mobilfizetési megoldás csapata online és személyesen kérdezett meg okostelefonnal rendelkező, 18-35 éves, Budapesten és környékén élőket - köztük Buxa felhasználókat - arról, hogyan vélekednek a különböző fizetési módokról, váltanának-e mobilfizetésre.

A 30 év alatti válaszadók majd fele szerint a készpénz elsősorban azért jó, mert mindenhol lehet használni. A kérdőívek tanúsága szerint 30 felett viszont megunjuk a készpénzt. Ebben a korosztályban a válaszadók több mint egyharmada említette, hogy elege van a készpénz kezelés nyűgeiből, és ha csak tehetné, kiiktatná azt az életéből.
Új fizetési módra - a mobilfizetésre - akkor váltana a válaszadók többsége, ha az kényelmes, egyszerű és gyors, azaz nem okoz semmilyen nehézséget a váltás a megszokott fizetési módokhoz képes. A válaszadók közel 80 százalékának ez azonban csak szükséges, de nem elégséges feltétel a bankkártya vagy a készpénz lecseréléséhez. A fiatalabbak szinte egyöntetűen valamilyen motivációt is várnak a mobilfizetésre való áttéréshez, mintegy háromnegyedük a kedvezményt említette elsőként. Az idősebbeknél (ők a 30 év felettiek) sokkal erősebb motiváló tényező, ha költségeket takaríthatnak meg és fontos, hogy ne legyenek rejtett költségek sem. Ők a Buxa egyik fő előnyének például a jól nyomon követhető pénzügyeket nevezték meg.
„A már Buxa felhasználó megkérdezettek akkor használnák gyakrabban a mobilfizetési megoldást, ha a közvetlen környezetükben több elfogadóhely lenne. Azt nagyon kevesen (10 százalék körül) válaszolták, hogy fontos, hogy az egymás közötti fizetéseket is a telefonjukkal rendezhessék. A további kérdések során azonban kiderült, hogy az ő életükben is számos olyan fizetési szituáció van, amikor magánszemélyek egymásnak fizetnek: közös munkahelyi ebédtől az esti sörözésen át az együtt bérelt kenu költségéig. Ennek ismeretében későbbi válaszaikban már felértékelődött annak a fontossága, hogy egy új fizetési mód az ilyen pénzmozgásokra is megoldást adjon" - mondta el Zimmer Márton, a Buxa egyik alapítója.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200