brusszel


Növekvő forgalom mellett enyhén esett a BUX a héten

Figyelő Online
2014.08.03  08:37   
mail
nyomtatás
A forgalom 12 milliárdos növekedése mellett, nem egészen egy százalékkal esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az elmúlt héten, a vezető részvények árfolyamai egy kivétellel estek.
A BUX egy hét alatt 0,9 százalékkal 160,1 ponttal esett, pénteken záráskor 17 700,59 ponton állt. A heti forgalom 28,2 milliárd forint volt, míg az előző héten 16,4 milliárd forint értékben kereskedtek a részvénypiacon. A hétfő alacsony forgalmú nap volt a BÉT-en. Az OTP felülteljesített, de a befektetők elsősorban a Richterre figyeltek, a részvények árfolyama több mint 1 százalékkal erősödött. Kedden nap közben erőteljesebb "lecsorgás" volt a BÉT-en, de délután, az amerikai piacok nyitása után fordult a magyar kereskedés iránya, így végül csak kis mínuszban zárt a hazai tőzsde. A forgalom egész nap alacsony volt, a kereskedés végére a Magyar Telekom tudott jelentősebb pluszban zárni.

Szerdán a Mol-részvények ára több mint egy százalékot esett, ez húzta le a tőzsdét. A második negyedéves amerikai GDP-adat a várakozásoknál jobb lett, amire "megrángatták" a befektetők a részvényeket, attól tartva, hogy a vártnál hamarabb jöhet a kamatemelés, és "vége az olcsó pénznek". Az OTP közel fél százalékkal erősödött, a Richter és a Magyar Telekom stagnált.

Csütörtökön a kedvezőtlen nemzetközi hangulat húzta le a magyar részvényindexet. Főként a Richter és az OTP részvényei teljesítettek rosszul. A gyógyszerpapír árfolyama leginkább a gyenge rubel miatt csökkent, az OTP esetében pedig a devizahiteles mentőcsomag, illetve a forint gyengülése miatti bizonytalanság okozta az esést a szakértők szerint.

Pénteken a magyar piac szembe ment az európai trenddel, és emelkedni tudott.  Mol és a Richter jó teljesítménye annak fényében számított valóban jónak, hogy az utóbbi időben gyengélkedtek ezek a papírok. Az OTP a csütörtöki nagy esés után lassan talált csak magára, de a nap végére pozitívban tudott zárni.

Az OTP árfolyama a múlt héten 101 forinttal, 2,41 százalékkal esett és 4085 forinton zárt. A Mol-részvények ára 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 530 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 374 forinton fejezte be a hetet.A Richter-papírok értéke 21 forinttal, 0,53 százalékkal 3909 forintra csökkent.A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3,59 ponttal, 0,21 százalékkal emelkedett, 1509,54 ponton zárta a hetet.
MTI
mail
nyomtatás
címkék: PénzügyBÉT

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200