brusszel


Népszerű a nyári munka, de nincs túl sok

Figyelő Online
2014.08.07  15:54   
mail
nyomtatás
Meglepően sokan szeretnének nyári munkát vállalni, de kevés az interneten meghirdetett lehetőség - összegezte tapasztalatait saját adatbázisából a Profession.hu állásportál.
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményük szerint diákok és részmunkaidős munkát vállaló felnőttek is sokan keresnek munkát a nyári hónapokra, közülük a legtöbben az interneten próbálnak állást találni. A jelek szerint azonban a munkáltatók az egyéb megoldásokat, például a diákszövetkezeteket részesítik előnyben - írták.

Diákok 2014 második negyedévben 62 878-szor kerestek a Profession álláshirdetéseket összegyűjtő weboldalán munkát. Minden egyes diákmunkát ajánló hirdetésre 1100 keresés jutott a cég felmérése szerint. A részmunkaidős és időszakos állások leginkább a nyári hónapokban népszerűek, a vállalatok is ilyenkor keresik a legtöbb ideiglenes alkalmazottat. A második negyedévben a portálon 17 százalékkal több ilyen jellegű állást hirdettek meg az első negyedévhez képest.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.