brusszel


Sztrájkolnak a portugál pilóták

Figyelő Online
2014.08.10  09:32   
mail
nyomtatás
Törölték szombaton a TAP portugál állami légitársaság több tucat járatát a pilóták sztrájkja miatt
Az utasszállító repülőgépek pilótái 24 órára szüntették be a munkát, hogy fölhívják a figyelmet a romló munkakörülményekre, amelyek miatt a szakszervezet közlése szerint a legjobb pilóták közül 37 már ki is lépett a TAP-tól.A sztrájk miatt több tízezer utas volt kénytelen módosítani a foglalását.

A 350 szombati járatból legalább 200 rendben elindult, és meg is érkezett a célállomásra - közölte a TAP szóvivője. A törölt járatok között volt többek között a milánói, a római, a düsseldorfi, a hannoveri, az oslói, a stockholmi és a koppenhágai és a délutáni bécsi járat.

A portugál nemzeti légitársaságot a tervek szerint az év végéig magánkézbe adják. Két éve egyszer már megpróbálták privatizálni, de akkor nem sikerült. Most hírek szerint egy portugál mágnás, bizonyos Miguel Pais do Amaral, akinek média- és ingatlanpiaci, valamint energiaügyi érdekeltségei vannak, kész ajánlatot tenni a légitársaságra.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.