brusszel


Veszteséges a Finnair

Figyelő Online
2014.08.15  15:32   
mail
nyomtatás
Veszteséges volt az idei második negyedévben, és csökkentette a 2014-re szóló profitvárakozását a Finnair légitársaság.
A vállalat pénteken közölte: bő 20 millió euró (6,3 milliárd forint) veszteséget termelt, szemben a tavaly ugyanebben az időszakban elért 7,5 millió eurós nyereséggel.A finn állami légicég számára nehézséget okoz többek között a fapados légitársaságok által támasztott konkurencia, a magas üzemanyagárak és az erős euró. Emellett gondot jelent az is, hogy a szilárd szakszervezeti ellenállás miatt a tervezettnél lassabban halad a költségek csökkentése. 2010 óta évi 176 milliót sikerült megtakarítani, a cél 200 millió euró, ezt várhatóan az idén év végére érik el.A Finnair kilátásait tovább rontja, hogy Oroszország kitilthatja a légteréből az európai uniós légitársaságok gépeit. A finn légitársaság ugyanis az elmúlt években az üzleti struktúra átalakítása keretében kibővítette ázsiai járatait, ezért nagyon sok gépe átrepül Szibéria fölött.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200