brusszel


Növelte negyedéves nyereségét a Carlsberg

Figyelő Online
2014.08.20  10:27   
mail
nyomtatás
Növelte árbevételét és nyereségét a második negyedévben a dán Carlsberg sörgyár, az orosz és ukrán piaci nehézségekre hivatkozva csökkentette viszont éves eredmény előrejelzését.
A dán Carlsberg A/S söripari konszern a második negyedévben az egy évvel korábbi 19,06 milliárd koronánál magasabb, 19,16 milliárd dán korona értékesítési árbevételre tett szert, ami azonban elmaradt az elemzők által várt 19,38 milliárd koronától. Nettó nyeresége azonban a 2,08 milliárd koronás elemzői várakozásoknál nagyobb, 2,21 milliárd dán korona lett, magasabb az egy évvel korábbi 2,07 milliárd koronánál is.

Az értékesítési volumen összehasonlítható alapon két százalékkal csökkent a második negyedévben.A negyedéves eredmény beszámoló alkalmából tett éves prognózisában a Carlsberg jelezte, hogy az orosz és az ukrán piacokon bekövetkezett forgalomcsökkenés a vártnál nagyobb hatással lehet eredményére. Nyeresége eszerint az idén jobban - egyszámjegyű százalékos mértékben - csökkenhet a 2013-ashoz képest a korábban jelzettnél. Visszaesik az üzleti eredménye is a korábban várt alacsony egyszámjegyű százalékos növekedéssel szemben.

A Carlsberg 2008-ban vásárolta meg az Oroszországban piacvezető Baltika Breweries részvényeinek azt az 50 százalékát, ami még nem volt a tulajdonában. Oroszországban a piaci részesedése 1,2 százalékponttal, 37,4 százalékra csökkent.

Ukrajnában 10 százalékkal csökkent a sörpiaci forgalom a második negyedévben, részben a bizonytalan gazdasági helyzet, részben a sörre kivetett adó májusi 43 százalékos megemelése miatt.

A nyugat-európai forgalom stagnál, vagy kissé csökken majd az idén a Carlsberg várakozásai szerint, Ázsiában viszont a 2013-assal összevethető mértékű lesz majd a növekedés.A lefelé módosított éves előrejelzés hatására a Carlsberg részvénye közel hat százalékkal gyengült az európai tőzsdei nyitást követően.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200