brusszel


A svéd kormány kevésbé bizakodó

Figyelő Online
2014.08.24  12:53   
mail
nyomtatás
A svéd kormány rontott az ország idei és jövő évi gazdasági prognózisán, miközben júliusban jelentősen csökkent a munkanélküliség.
A kormány a gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a júliusban várt 2,5 százalékról 1,9 százalékra, a jövő évit 3,1 százalékról 3 százalékra mérsékelte.

"A kormány erre azért kényszerült, mert a vártnál szerényebben nő a globális gazdaság, és emiatt a becsültnél lassúbb a svéd exportbővülés" - mondta Anders Borg svéd pénzügyminiszter.

Eközben a svéd statisztikai hivatal arról számolt be, hogy júliusban 7,1 százalékra esett a munkanélküliség a júniusi 9,2 százalékról.

A svéd munkanélküliség alacsonyabb, mint az északi euróövezeti Finnországé, ahol 9 százalék körüli, de jóval magasabb a 3 százalékos norvégnél.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.