brusszel


Égő házból menekítették a lakókat Miskolcon - Fotók!

Figyelő Online
2014.08.26  12:08   
mail
nyomtatás
Teljes terjedelmében égett egy tízemeletes ház második emeleti lakása Miskolcon, az Árpád úton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján kedden kora reggel.
Fotó: MTI

Két gyermeket és hat felnőttet kezelnek kórházban annak a tűzesetnek a következtében, amely kedd hajnalban történt Miskolcon - tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháztól az MTI. A borsodi megyeszékhelyen egy panelház második emeletén keletkezett tűz.

Egy embert égési sérülésekkel kezelnek a traumatológián, biztosat az állapotával kapcsolatban két-három nap múlva tudnak mondani. Két gyermeket enyhe füstmérgezéssel vettek fel, ők jól vannak, a nap folyamán hazamehetnek. Öt felnőttet a toxikológián kezelnek, várhatón őket is hamarosan kiengedik a kórházból.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) a helyszínen, az Árpád út 66. szám alatt érdeklődött a teendőkről és a szükséges segítségnyújtás formáiról. A társasház 30 lakóját átmenetileg ki kellett költöztetni otthonából a tűz miatt.

A polgármester tájékoztatást kért a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakembereitől és felkérte a város főépítészét, hogy statikusok segítségével mérjék fel az épületben keletkezett károkat, illetve hárítsák el az esetleges életveszélyt.

Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban azt mondta, hogy a sérülteken kívül 30 embert kellett kimenekíteni az Árpád úti házból, többeket a tetőn keresztül. A lakókat egy melegedőbuszban helyezték el.

A tűz oltása befejeződött, a házban két lakás lakhatatlanná vált, egyik a tűz-, a másik a vízkár miatt.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.