brusszel


Csak 36 ezer forinttal keresnek többet a magyarok a szerbeknél

Figyelő Online
2014.08.26  16:05   
mail
nyomtatás
Szerbiában a munkavállalók átlagosan 45,216 dínárt, átszámítva nagyjából 117 ezer forintot kerestek júliusban. Ez az összeg reálértéken 0,8 százalékkal magasabb, mint júniusban. A bruttó bér átlaga 62.380 dínár (162 ezer forint) volt, amely reálértéken 0,7 százalékkal haladja meg az előző havit.
A 2014 július havi bruttó bérek átlaga reálértéken 0,3 százalékkal voltak magasabbak a 2013 júliusában fizetett összegekhez képest.

A nettó bérek éves összevetésben 0,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

Ez év januárja és júliusa között a bruttó bérek reálértéke 1 százalékkal, a nettó összegeké pedig 0,7 százalékkal csökkent.

A KSH adatai szerint Magyarországon az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 153 900 forintot tett ki, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 104 400, a szellemi foglalkozásúaké 209 000 forint volt az első hat hónapban.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.