brusszel


NATO-tag lehet Ukrajna?

Figyelő Online
2014.09.01  15:23   
mail
nyomtatás
Ha Ukrajna felveti a NATO-nak csatlakozási szándékát, akkor együtt megvitatják majd a továbblépés lehetőségét - mondta hétfői brüsszeli sajtóértekezletén Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár.
Az észak-atlanti szervezet első számú civil tisztségviselője szerint a NATO tiszteletben tartja Kijev hivatalosan kifejtett álláspontját, miszerint az ország nem kíván katonai szövetségekhez csatlakozni. Hozzátette azonban: meglátása szerint az ukrán vezetés arra számít, hogy az őszi parlamenti választások után az új összetételű kijevi parlament eltörli majd az ország el nem kötelezett státusáról szóló előírást.

Ha ez így lenne, majd ennek nyomán Ukrajna jelezné a NATO-nak csatlakozási szándékát, akkor a NATO-Ukrajna Bizottság keretében megvitatnák a partnerség továbbfejlesztésének a lehetőségeit - közölte Rasmussen.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.