brusszel


Parkolás: egyre többen fizetnek mobillal

Figyelő Online
2014.09.02  14:16   
mail
nyomtatás
Mintegy 2,3 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók a nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása után eltelt két hónapban, ez 14 százalékkal több a tavaly július-augusztusihoz képest - közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint a mobilparkolásból származó forgalom (az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak összege) 982,3 millió forint volt, míg az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegyek értékesítésének forgalma 838,5 millió forintot tett ki az elmúlt két hónapban.

Az új rendszerhez ősszel négy új viszonteladó partner csatlakozik, így az autósok már tíz szolgáltató közül választhatnak. Az elmúlt hónapokban pedig több önkormányzat és magántársaság megkereste az NMF-t, a tulajdonukban lévő parkolók mobilfizetéssel történő szolgáltatás ellátásával kapcsolatban - közölte a vállalat.

A társaság közleményében továbbá beszámolt arról, hogy a módosított parkolási rendeletnek köszönhetően augusztus 15-e óta nem kapnak bírságot az azonos parkolási díjú zónák között tévedésből "átparkoló" autósok, mivel a kerületek parkolási társaságai közötti utólagos elszámolás is lehetséges.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.