brusszel


3,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság

Figyelő Online
2014.09.03  09:12   
mail
nyomtatás
A bruttó hazai termék (GDP) 3,9 százalékkal nőtt a második negyedévben, az előző negyedévhez képest pedig 0,8 százalékos volt a gazdaság növekedése a szezonálisan kiigazított adatok szerint - erősítette meg a részletes adatok alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A második becslés megegyezik az augusztus 14-én közölt első becslés eredményével. A második negyedévben jelentősen emelkedett a feldolgozóipar (9,0 százalék) az építőipar (19,1 százalék), de a mezőgazdaság (5,6 százalék) teljesítménye is.

A felhasználási oldalon a beruházások növekedési üteme az első negyedévi 13,9 százalékról 17,4 százalékosra gyorsult, a háztartások fogyasztási kiadásaié pedig 1,7-ről 2,4 százalékra. Az export és az import növekedése lassult az előző negyedévihez hasonlítva rendre 7,7-ről 6,7, illetve 7,8-ról 7,3 százalékra. (A GDP-ben számításba vett külkereskedelem az árukat és szolgáltatásokat együtt mutatja.)

A részletes második negyedévi adatokról kiadott jelentésben a KSH felülvizsgálta az első negyedévi számokat is: eszerint az éves GDP-növekedés 3,5 százalék helyett 3,7 százalékos volt.
MTI
mail
nyomtatás
címkék: GazdaságGDPKSH

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.