brusszel


Keményen felléphet a NATO

Figyelő Online
2014.09.03  10:55   
mail
nyomtatás
Nagyobb elszántsággal kell fellépni Szíriában és Irakban, és erről a walesi Newportban csütörtökön kezdődő NATO-csúcson döntés születhet - nyilatkozta Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerdán az RTL olasz kereskedelmi rádióadónak.
A kormányfő kijelentette: a NATO-ban tudatosulnia kell annak, hogy a Szíriában és Irakban zajló népirtás elfogadhatatlan. "Minél határozottabban kell cselekedni. Remélem, hogy a NATO-csúcson már csütörtökön vagy pénteken ebbe az irányba mutató jelzés születik" - mondta Matteo Renzi.

"Egy újságíró lefejezése vagy egy nő megerőszakolása láttán nem fordíthatjuk el a fejünket" - jelentette ki az olasz miniszterelnök. Hozzátette: Európa és Olaszország az emberi szabadság képviselői, és ebből a szempontból nem kizárólag a szabályok és a paraméterek számítanak.

"A civilizáció világítótornyai vagyunk, ne dobjuk el értékeinket!" - hangsúlyozta.

Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy Európa körül, Ukrajnától Líbiáig is jelentős a feszültség. Azt viszont túlzásnak nevezte, hogy a harmadik világháború kezdődött volna el, ahogyan ezt korábban Ferenc pápa és az ukrán védelmi miniszter is hangoztatta.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.