brusszel


Sokkal jobban élhetnénk

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2014.09.07  07:01   
mail
nyomtatás
Ezt az egész offshore témát erőltetettnek gondolom. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy a cég mivel járul hozzá az itteni gazdaság felemelkedéséhez - mondta a Figyelőnek adott interjúban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.
Akit arról faggattunk, hogy a sesztáki vagy a simori értelemben tekinthező offshore lovagnak. Cégében, a Parragh Holding Kft.-ben ugyanis résztulajdonos egy delaware-i címen bejegyzett cég. Az amerikai Delaware pedig köztudottan az alacsony adófizetést kereső cégek paradicsoma.

Interjúalanyunk egyben a Mol igazgatóságának is tagja, ezért megkérdeztük, mit gondol Hernádi Zsolt pozíciójáról, tartható-e még a cég élén az elnök-vezérigazgató. S bár a válasz kellően óvatos volt, azért nem nehéz kiolvasni belőle Parragh László véleményét. Íme: „Az biztos, hogy nem szerencsés ez a helyzet".

Szóba került még az orosz-ukrán háború, mely az MKIK elnöke szerint megfoghatja az éppen lendületet vett magyar gazdaságot. A káros hatások tompítására, a szankciók korlátozására ugyanis nincs elég befolyása a magyar kormánynak. Egyes magyar cégek azért találhatnak kiskapukat, erről is beszél az interjúban.

Továbbá az is kiderül, hogy Parragh osztja Matolcsy György véleményét a neoliberális tanokról, valamint az is, hogy szerinte nem fog megvalósulni a nagy oktatási intézmények összevonása. Arról is szó esik, hogy milyen feladatokkal bővítené a kamara feladatait. Van köztük egy-két meglepő.

További részletek a Figyelőben!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Parraghinterjú

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.