brusszel


Cseh kórházban kezelnék a daganatos kisfiút

Figyelő Online
2014.09.03  17:34   
mail
nyomtatás
A cseh proton egészségügyi központ kész fogadni az agydaganatos brit kisfiút.
A prágai proton egészségügyi központ megkapta annak a brit kisfiúnak a leleteit, akit szülei a kezelőorvosok jóváhagyása nélkül elvittek a kórházból, és készen áll a kezelésére, mondta a központ szóvivője, Jana Kulhankova ma a CTK-nak.

Kedden kiszabadultak madridi fogságukból a szülők, akik súlyosan beteg fiukat a Cseh Köztársaságba akarták vinni proton-terápia céljából. A brit hatóságok ugyanis belátták, hogy a szülők ezzel nem veszélyeztetik a gyermek egészségét és ejtették az erre irányuló vádat.

A szülők azonnal felkeresték súlyosan beteg fiukat egy malagai kórházban, Dél-Spanyolországban.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy már megkaptuk a leleteket és készen állunk a fiú felvételére" mondta Kulhankova.

Az öt éves kisfiú, Ashya leleteit az a southamptoni kórház küldte meg Prágába ma reggel, ahonnan a szülők, Brett és Naghemeh King, Franciaországon keresztül autózva, elvitték a fiút Spanyolországba.

Meg nem erősített információk szerint a szülők azt tervezték, hogy spanyolországi nyaralójukat eladják és a vételárból finanszírozzák a proton sugárkezelést Prágában.

Nagy-Britannia, szándékos felelőtlenséget gyanítva, elfogatóparancsot adott ki a szülők ellen, akik három napot spanyol őrizetben töltöttek.

A közvélemény nyomására és a politikusok sürgetésére szabadon engedték őket. A mai napon magukhoz akarják venni a fiút.
Doctor Gary Nocoli, a Southamptoni Kórház gyermeki idegdaganat - kezelési részlegének vezetője úgy nyilatkozott, hogy a fiúnak először két ciklusú kemoterápiás kezelést kell kapnia, ami néhány hétig tart.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.