brusszel


Javult a gazdasági helyzet a Fed Bézs könyve szerint

Figyelő Online
2014.09.04  09:50   
mail
nyomtatás
Az Egyesült Államok tartalékbankrendszerének mind a 12 körzete a gazdasági aktivitás növekedéséről számolt be a jegybank szerepét betöltő Fed augusztusi Bézs könyvében, júliushoz hasonlóan.
A gazdasági állapotfelmérést a tartalékbankrendszer körzeteinek szubjektív gazdasági helyzetértékelése alapján állítja össze a Fed.

A szerdán ismertetett dokumentum szerint a fogyasztási kiadásoktól kezdve az autóeladásokon át az idegenforgalomig bezárólag minden területen nőtt az aktivitás.

A 12 körzetből hat mérsékelt, másik hat pedig némileg lassuló gazdaságnövekedést jelentett. A felmérés szerint bár nő az amerikai gazdaság, nem olyan ütemben, ami alapján a jegybank szerepét betöltő Fednek hamarosan kamatot kellene emelnie a növekvő infláció letörése céljából.

A Bézs könyv megállapításait figyelembe veszi a Fed szeptember 17-én befejeződő kétnapos kamatdöntő ülése. A Bézs könyv tartalma nem befolyásolta érdemben a New York-i értéktőzsde irányadó mutatóit.

A technológiai részvények Nasdaq mutatója szerény mínuszban, a DJIA és az S&P indexe minimális pluszban állt a dokumentum ismertetése után mintegy húsz perccel, közép-európai idő szerint 20.20 órakor.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.