brusszel


Felfordulás lesz Frankfurtban

Figyelő Online
2014.09.05  09:34   
mail
nyomtatás
Sztrájkolnak péntek délutántól késő estéig a Lufthansa német légitársaság Frankfurtból induló járatainak pilótái, egy budapesti járatot is töröltek.
A Lufthansa csoportnál dolgozó pilóták szakszervezetének (Vereinigung Cockpit - VC) csütörtöki közleménye szerint a frankfurti nemzetközi repülőtérről 17 és 23 óra között indítani tervezett rövid- és középtávú járatok pilótái sztrájkolnak majd.

A törölt járatok között van a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő LH 1342-es számú járat.

A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeivel kapcsolatban került konfliktusba a munkaadóval. Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, hogy nyomatékot adjanak követeléseiknek, de megállapodást azóta sem sikerült elérni.

A szakszervezet új stratégiája szerint nagyszabású sztrájk helyett rövidebb akciókkal próbálnak nyomást gyakorolni a munkaadóra. Ilyen megmozdulás a pénteki is. Egy héttel korábban a Lufthansa diszkont légitársaságánál, a Germanwingsnél tartottak hatórás munkabeszüntetést.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.