brusszel


Ennyivel nőtt a GDP az Unióban

Figyelő Online
2014.09.05  12:32   
mail
nyomtatás
A második negyedévben az eurózónában 0,7 százalékkal, az Európai Unió egészében 1,2 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) éves összevetésben - jelentette pénteken második, pontosított becslése alapján az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.
Az előző negyedévhez képest az eurózónában nem változott a GDP, az Európai Unióban 0,2 százalékkal nőtt.

A tagállamok közül negyedéves szinten Máltán (1,3 százalék), Lettországban (1 százalék), valamint Litvániában, Magyarországon és Nagy-Britanniában (mind 0,8-0,8 százalék) nőtt legjobban a GDP. A legnagyobb visszaesést Romániában (1 százalék), Dániában (0,3 százalék) mérték.

A háztartások végső fogyasztása 0,3 százalékkal nőtt az eurózónában és 0,4 százalékkal az EU-ban. A beruházások 0,3 százalékkal csökkentek az eurózónában és 0,1 százalékkal az EU-ban.

Az export 0,5 százalékkal emelkedett az euróövezetben és 0,3 százalékkal teljes unióban, az import 0,3 százalékkal nőtt az eurózónában és 0,4 százalékkal az EU-ban.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.