brusszel


910 ezer eurót kaphatnak a belga kohászok

Figyelő Online
2014.09.05  15:14   
mail
nyomtatás
Az Európai Bizottság arra tett javaslatot az Európai Parlamentnek és az Európai Unió Tanácsának, hogy az Európai Unió nyújtson 911 934 euró támogatást Belgiumnak az úgynevezett Európai Globalizációs Kiigazítási Alapból 752 elbocsátott acélipari dolgozó újbóli elhelyezkedésének elősegítésére.
A Carsid S.A. elbocsátott munkásainak jelentős része Vallóniában, Charleroi környékén él.

"Az európai acélipar a kereslet jelentős esésével volt kénytelen szembesülni, különösen, mert Európa piaci részesedése a globális acélpiacon gyors ütemben csökken. Az EU acéliparának sok dolgozója nehéz időszakon megy keresztül, és fontos, hogy az unió megmutassa: szolidáris velük, és segítséget nyújt, hogy képességeiket fejlesszék és új munkalehetőségeket találjanak" - hangsúlyozta Andor László foglalkoztatáspolitikai biztos.

Belgium azt követően kért segítséget az uniótól, hogy a Carsid csaknem 940 embert bocsátott el. Brüsszel azon a több mint 750 emberen segítene, akik közülük a legnehezebb helyzetben vannak. A pénzből álláskeresési segítséget, karrier-tanácsadást át- vagy továbbképzést lehet finanszírozni. A brüsszeli támogatás a program költségeinek felét fedezné.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.