brusszel


Falus Ferenc keresztbe tenne Orbánéknak

Figyelő Online
2014.09.05  16:47   
mail
nyomtatás
A baloldal főpolgármester-jelöltje azt ígéri, hogy megválasztása esetén megakadályozza a kormány budai Várba költözését, mert annak nincs haszna, csak százmilliárdos költsége.
Falus Ferenc pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben ezt annak kapcsán közölte, hogy a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kabinet a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

A főpolgármester-jelölt közölte, a hivatal áthelyezésének a nemzetgazdaság szempontjából haszna nincs, ellenben százmilliárdos nagyságrendű költséggel jár. Hozzátette: ebből a pénzből a kormány inkább a 3-as metró felújítását finanszírozza ahelyett, hogy saját luxusberuházásaira költene.

Falus Ferenc azt írta: főpolgármesterré választása esetén meg fogja hiúsítani "ennek az esztelen, megalomán projektnek a megvalósulását". "Ha én leszek Budapest vezetője, Orbán Viktornak nem a Várban lesz a munkahelye" - fogalmazott.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.