brusszel


Brutális veszteség a K&H Bankcsoportnál

Figyelő Online
2014.09.08  16:59   
mail
nyomtatás
A K&H Bankcsoport nettó eredménye egyszeri tételek nélkül 15,9 milliárd forint volt 2014 első fél évében, ezt rontotta, hogy az idei második negyedévre az MNB módszertana alapján 70,9 milliárd forint egyszeri céltartalékot állított be a bank az árfolyamrés és az egyoldalú kamatmódosítások korrekciójára, ezen fő okok miatt 40,5 milliárd forint veszteséget könyvelt el a bankcsoport az idei első fél évben.
Hendrik Scheerlinck vezérigazgató a hitelintézet hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: az első fél éves egyszeri tételek - például a céltartalék - nélküli nettó nyereség több mint kétszerese a tavaly első fél évi 7,1 milliárd forint adózás utáni nyereségnek.

A most zajló devizahiteles perekkel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta: a bank álláspontja az, hogy mindenkor a hatályos törvények szerint járt el, sőt jogászaik azt is megfontolják, hogy az árfolyamrés kapcsán az Alkotmánybírósághoz forduljon-e a bank.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Gazdaságbank

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.