brusszel


Vegyünk Norbi-részvényt?

Figyelő Online - Brückner Gergely
2014.09.11  07:01   
mail
nyomtatás
A nemzetközi nyitás előtt az Update - Hosszú időszak után végre egy „valódi" cég, vagyis egy már ma is nyereséges, közismert vállalkozás léphet a budapesti parkettre. Schobert Norbi, a szénhidrátok ellen vívott harc legismertebb hazai guruja a nemzetközi terjeszkedését szeretné megalapozni a kibocsátással. Ehhez a globális nyitáshoz Andre Agassi teniszvilágsztárt is megnyerte.
Schobert Norbert, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. elnöke és 50 százalékos tulajdonosa, valamint házas- és tulajdonostársa, Schobert (Rubint) Réka szeptemberben a BÉT-re kívánják vezetni a cégüket. Mire lapunk megjelenik, már javában zajlik a részvények értékesítése. Rég volt igazi tőzsdei bevezetés Magyarországon, olyan vállalkozásé, amely nem csak technikai célokból igyekezett megmérettetni magát a parketten, vagy nem csupán valami hatalmas lufit, hagymázas elképzelést igyekezett becsomagolni tőzsdeképes sztorinak. Éppen ezért az egész hazai tőkepiaci társadalom izgatottan követi az eseményeket. „Tőzsdére megyünk" - nem hangzik olyan bonyolultan, de természetesen egy ilyen elhatározás mögött hosszú-hosszú történet húzódik meg.

VERSENYSZELLEM
A Szent István Közgazdasági Szakközépiskolába járt egy túlsúlyos fiú. Norbi nem volt a tornaórák sztárja, de Széles Lajos testnevelő tanár mégis elismerően emlegette még a többi osztályban is. A fiú-nak ugyanis olyan akaratereje volt, hogy nem kifejezetten sportos alkata ellenére megtanult ötször úgy felhúzódzkodni a kötélre, hogy a lábát nem is használta. A tornatanár közölte, ha Schobert Norbi megtanulta, akkor mindenki képes lehet erre, és bevezette, hogy mindenki olyan érdemjegyet kap, ahányszor feljut csak a kezét használva a kötél tetejére. „Izzadtam, mint az állat, egyszer sikerült is felérnem, nagyon megküzdöttem azért, hogy kapjak egy egyest" - mesélte nevetve egy iskolatársa. Ő ebből a történetből ugyan megjegyezte Norbert nevét, de álmában sem gondolta volna, hogy egyszer ebből a srácból olyan fitneszguru válik, akinek 900 ezer követője lesz a Facebookon. (Erre leginkább azért sem gondolhatott, mert két évtizede még híre-hamva sem volt a közösségi portálnak.)

A dundi srácból rendőr lett, aki a járőri munka mellett elkezdett intenzíven foglalkozni a fitnesszel is, edzősködött, majd DVD-ket gyártott. A versenyzés, a küzdőszellem azonban semmit sem kopott. Már igen sikeres tréner volt ő s Rubint Réka is, és közismert emberként forgattak Törökországban. Nagyon sűrű volt az időbeosztás, mindenki hullafáradt lett az egész napos hajtás után. A társaság egyik tagja innen emlékszik egy momentumra, ami mindennél jobban jellemzi Norbi energiagazdagságát és versenyszellemét. A csapat szerzett olyan segwayeket - önegyensúlyozó kis elektromos roller -, amelyekből mostanában Budapesten is egyre többet lehet látni. Ezekkel mászkált a csapat, és amikor már mindenki pihenni szeretett volna, Norbi versenyt akart szervezni a „járművekkel".

A szintén fitneszes hátterű Rubint Réka mentalitása is ilyen volt: ha úgy adódott, egymás után levezetett két-három edzést, ha kellett, keveset aludt. „Mindig mindketten mindent nagyon akartak, elképesztő motivációik voltak" - mesélte egy barátjuk. Szerinte aztán egyszer csak megszületett a nagy felismerésük. „Aki tizenöt éve benne volt a fitnesz világában, kevés olyan élelmiszert talált, amit jó szívvel ehetett. Persze jó kaja a csirkemell, de azért hatodszor a héten mégsem annyira. Mindannyian figyeltünk magunkra, de néha jó lett volna egy Túró Rudi vagy egy szelet kenyér. Ők ezt ismerték fel. Így, ilyen röviden ez persze nagyon egyszerű, de a mai sikerig rögös út vezetett, próbálkozások, csalódások, új partnerek. Ilyen az üzleti élet, tele van pofonokkal, Norbinak önmagát és az embereket is meg kellett ismernie" - meséli forrásunk.

A LÁNCFŰRÉSZES
Most egy talán minden eddiginél meghatározóbb mérföldkő előtt áll a fitneszvállalkozó, hiszen cégével (lapzártánk idején) a BÉT-re lép, a globális piacra igyekezve. „Van egy idősebb barátom, aki azt mondta nekem, nagy fába vágom a fejszémet azzal, hogy a tőzsdére viszem a céget, és én a nagy fával egyet is értek, de szerintem nekem nem fejszém van, hanem motoros láncfűrészem" - jelezte a parkettel kapcsolatos komoly elszántságát Norbi. A Figyelő címlap-összeállításában bemutatjuk a Norbi Update tőzsdei megjelenésének főbb paramétereit, de azzal is foglalkozunk, hogy milyen cégek jöttek az elmúlt tíz évben a budapesti parkettre, és egy éppen tíz éve jegyzett cég tapasztalatairól is készítettünk interjút.

 

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200