brusszel


Könyvbemutató az egészségügy négy évéről

Figyelő Online
2014.09.12  15:36   
mail
nyomtatás
A Magyar Egészségvédő Liga támogatásával jelent meg „Az egészség, az egészségügy négy éve 2010-2013" című könyv, amelyet ma mutattak be a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában.
A kötetet szerkesztő Fekete Tibor a bemutatón elmondta: a könyv megjelenésének legfontosabb célja annak megválaszolása, hogy lesz-e, lehet-e stratégiai kérdés az egészségügy, a lakosság egészsége. A kiadvány alapvetően statisztikai adatokra támaszkodva mutatja be a lakosság egészségügyi állapotát és annak változását, az egészségügy helyzetét és annak változását az elmúlt négy évben. A kezdeményezést felkarolta az egészségügyért felelős államtitkárság.

A könyv első része a lakosság egészségi állapotával foglalkozik, a hazai demográfia adatokat nemzetközi környezetbe helyezi. Tárgyalja a legfontosabb betegségcsoportokat és a rizikótényezőket (alkohol, dohányzás, drog, túlsúly, társadalmi tényezők). A második részben az egészségügyi intézményrendszer helyzete ismerhető meg táblázatokba rendezett számokon keresztül. Az adatok önmagukban sokat mondóak, magyarázat sem szükséges hozzájuk. A felépítés az ellátó rendszernek megfelelő. A harmadik részben mélyebb elemzések olvashatók egyes egészségügyi alrendszerekről. Olvashatunk a gyógyszerellátás-gyógyszerpiac, a gyógyászati segédeszköz ellátás, az orvostechnika területeiről. A negyedik részben személyes vélemények olvashatók. A szerkesztők az egészségügyhöz szorosan kapcsolódó köztestületek, társadalmi és civil szervezetek vezetőinek, volt minisztereknek a véleményét kérték ki, akik értékelték az elmúlt időszakot, kiemelve a szerintük legfontosabb változásokat, történéseket.

Az ötödik részében a lakosság nyilvánít véleményt különféle kutatások alapján.

A kiadó azt tervezi, hogy négyévenként jelenteti meg az egészségről, az egészségügyről rendelkezésre álló adatokat és azok változását.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: egészségkönyv

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.